Copilaria lui Vitalik Buterin
Vitalik Buterin s-a nascut pe 31 ianuarie 1994 in Moscova, Rusia. La 6 ani, parintii lui au decis sa se mute in Canada pentru a avea mai multe oportunitati. Cu rezultate exceptionale in matematica, tanarul rus a fost plasat intr-un program special pentru copii cu inteligenta iesita din comun.
Realizarile Tanarului Geniu
In prezent, Vitalik este programator, dar si un scriitor desavarsit. El si-a facut debutul in industria crypto in 2011, atunci cand a fondat o revista, in care scria articole despre Bitcoin. Probabil ca numele lui nu este foarte cunoscut pentru multi dintre voi, insa creatia lui a ajuns foarte populara, fiind omul din spatele Ethereum, platforma care a revolutionat spatiul crypto.
Bitcoin Magazine
Vitalik Buterin a inceput in studentie sa scrie diferite articole despre Bitcoin pentru o revista, unde reusea sa primeasca 5BTC pe fiecare articol. Articolele despre Bitcoin i-au atras atentia unui roman, Mihai Alisie, cu care in 2011 a creat “Bitcoin Magazine”, revista care avea sa ii creasca si mai mult interesul lui Vitalik depsre crypto.
Inceputul Ethereum
In 2013 interesul lui pentru Bitcoin era foarte ridicat si timp de 6 luni a calatorit prin diferite tari pentru a interactiona cu mai multi dezvoltatori ai acestei cryptomonede. Vitalik si-a dat seama ca poate face ceva superior Bitcoin si a inceput sa lucreze la propria platforma. Astfel a luat nastere Ethereum, blockchain-ul care accepta diverse programe si functii cu puterea cryptomonedelor. La inceput, tanarul vizionar a trimis proiectul la peste 30 de persoane, care l-au contact pentru a discuta.
Prima data Etherum a venit ca si moneda digitala, iar de-a lungul timpului viziunea s-a schimbat, echipa realizand ca pot face mult mai multe cu ajutorul blockchain, cu doar cateva linii de cod.
In 2014 Buterin a publicat proiectul impreuna cu asociatii sai la o conferinta din Miami. Cateva luni mai tarziu, echipa a decis sa organizeze o strangere de fonduri pentru a finanta proiectul, timp in care tanarul ruso-canadian a primit bursa Thiel Fellowship, in valoare de 100.000$.
Ehtereum a strans peste 31.000 BTC, undeva la 18 milioane de dolari la acea vreme, bani care au reusit sa fie punctul de plecare pentru a doua cea mai cunoscuta platforma de pe scena crypto. In general platforma este creata pentru a fi simpla, universala si agila.
Acum, Ethereum este fundatia a mii de proiecte crypto, mai ales dupa explozia NFT-urilor. Buterin si echipa se concentreaza tot mai mult asupra scalarii proiectului, care este criticat de multi pentru ca este incet si scump. In viitorul apropiat putem vedea una dintre cele mai importante actualizari din istoria Ethereum.
Mai multe despre Vitalik Buterin
Pe langa Thiel Fellowship, Buterin a obtinut si preimul World Technology Network, in 2014, invingandu-l pe Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. In 2018 acesta a reusit sa se claseze foarte sus atat in Fortune, cat si in Forbes. De asemenea are diferite diplome de onoare pentru inovatia pe care a reusit sa o aduca in lumea tehnologiei.
Vitalik Buterin este un geniu al programarii si matematicii, fiind considerat unul dintre revolutionarii Blockchain-ului si al cryptomonedelor. Ajuns la 28 de ani, Buterin calatoreste prin lume, timp in care lucreaza la actualizarea constanta a platformei. In prezent sunt peste 120 de milioane ETH in circulatie, fiecare cu pretul de $2.600.