Cel mai popular subiect in tehnologie in momentul de fata este Metaverse. Sunt multi care considera ca acesta este viitorul, inclusiv echipa metanews.ro, dar si Mark Zuckerberg care a schimbat numele companiei Facebook in Meta. Insa sunt si cativa sceptici in privinta Metaverse, cum ar fi Elon Musk care spune ca nimeni nu vede pe cineva stand in fata unui ecran toata ziua.
Metverse-ul este viitorul si va schimba viata multora in urmatorii ani, dar nu multi vor folosi castile virtuale pentru cateva ore pe zi, poate doar gamerii sau tinerii care vor sa socializeze. Pentru multi termenul Metaverse este confuz si diferit, astfel mai toti adeptii acestui proiect spun ca vor exista doua tipuri: Metaverse-ul Virtual si cel Augmentat, dar noi speram la o combinatie intre cele doua.
Realitatea virtuala este construita din diferite lumi virtuale, care sunt in continua crestere si popularitate dar tehnologia este limitata. Realitatea augmentata inca nu a ajuns la potentialul complet, fiind o combinatie intre lumea reala si lumea virtuala, va incerca sa conecteze fiecare persoana sau obiect intr-un mod cat mai real si rapid.
Realitatea virtuala este un sistem revolutionar in tehnologia moderna, insa problemele nu ezista sa apara. Cum spune si Elon Musk, oamenii stau prea mult in fata ecranelor si se simt exclusi de catre adevarata realitate. De aceea Metaverse este considerat ca fiind un proiect pe baza realitatii augmentate pentru a nu deconecta oamenii de la viata reala.
Viitorul tehnologiei consta in realitatea augmentata, care va acapara tehnologia de astazi, inlocuind astfel telefoanele si celelalte ecrane. Pana la urma sa stai pe telefon sau PC nu este cel mai firesc mod al naturii umane, iar realitate augmentata va schimba aceste lucruri.
Ideea principala este ca Metaverse se arata cu adevarat fascinant.
Inteligenta Artificiala, Realitatea Virtuala si Augmentata, cu ajutorul retelelor 5G, vor contribui la o noua revolutie a intrenetului, sa speram ca in bine. Indiferent de problemele care apar in crearea acestui Univers Virtual, tot mai multe companii gigant incearca sa le rezolve. Microsoft a anuntat ca va adauga avatare virtuale si holograme in echipa lor anul acesta. Google, Zoom si altii investesc si ei timpul si banii in acest proiect.
Combinatia dintre realitatea virtuala si augmentata va avea succes in Metaverse si vor juca un rol improtant in crearea universului virtual. Dupa cum se spune in Metaverse va fi un spatiu virtual asta insemnand ca realitatea virtuala trebuie sa apara, iar cu ajutorul realitatii augmentate acest lucru sa fie incorporat in viata reala.
Viitorul Metaverse este incert cu tot mai multe informatii eronate. Nimeni nu stie sigur ce se va intampla cu tehnologia, insa putem sa presupunem cum va arata lumea in viitoarele decenii.