Metaverse mereu va avea scopuri mai mari decat o aplicatie in realitatea virtuala. In ciuda tuturor incertitudinilor pe care le avem despre viitorul tehnologiei, un lucru il stim sigur: Metaverse va fi aici sa ramana. Vizionarul Mark Zuckerberg intentioneaza sa creeze un spatiu infinit pentru ca toata populatia planetei sa interactioneze cu realitatea virtuala.
Notiunea de Metaverse inca nu este foarte bine cunoscuta, chiar confuza. Diferite lumi virtuale, interactive in care ai bunuri digitale si esti liber sa te misti fara restrictii in 3D este cea mai clara notiune pe care o avem.
Suna a genul de film stiintifico-fantastic, dar tehnologia evolueaza pe zi ce trece asa ca nimic nu este imposibil in acest domeniu.
De cand Facebook si-a anuntat schimbarea numelui in Meta, subiectul a devenit tot mai popular, iar gigantul tehnologic promite ca proiectul lor va fi viitorul job-urilor remote.
Pandemia ne-a fortat sa renuntam la conectivitate si experiente, fiind o perioada foarte grea pentru omenie. Multi dintre noi am fost fortati sa lucram de acasa si majoritatea gasesc acest lucru ca fiind mai benefic. Meta a vazut aici o oportunitate majora si este gata sa sara in ajutorul celor care au job-uri remote.
Avantajele Metaverse
Metaverse duce job-urile remote la nivelul urmator. Cu promisiunea ca va exista o lume digitala fara limte, capacitatiile pe care le ai sunt nelimitate, fata de prezent, unde multi intampina probleme in munca de acasa.
Principalul avantaj este ca in format 3D comunicatia intre angajati va fi mult mai usoara, deoarece poti sa citesti limbajul corpului, intelegand mai bine ce are fiecare de zis.
Pentru unele proiect pe care le ai este foarte greu, aproape imposibil, sa le transmiti celor cu care lucrezi. De exemplu, un arhitect nu poate prezenta in detaliu creatia sa. Metaverse va fi aici sa depaseasca aceste probleme cu spatiul 3D pe care il ofera. Nu doar arhitectii vor beneficia de aceste oportunitati, cat si cei care lucreaza in constructii, sanatate, stiinta si multe alte domenii.
Incerci sa schitezi un proiect si ai ramas fara hartie? Cu Metaverse asta nu se intampla, deoarece poti adauga un spatiu infinit, unde poti sa fii mai creativ si mai productiv.
Mai jos am gasit o mica prezentare a celor de la Meta despre cum vor arata job-urile in viitor.
Destul de interesant, nu?
Companii care viseaza la Metaverse
Multe dintre companii se vor bucura de evolutia Metaverse, deoarece nu vor mai fi nevoiti sa detina un birou fizic, dar nici hardware special. In lumea virtuala putem avea echipament digital, iar avatarurile noastre se pot intalni in orice spatiu.
Mark Zuckerberg si compania par ca se misca foarte repede si au anuntat ca in 5 ani se vor transfera cu totul in Metaverse.
Microsoft cu HoloLens, dar si PlayStation cu castile virtuale isi arata interesul in acest domeniu. Speram ca viitorul Metaverse nu va depinde de niste casti pe care trebuie sa le porti ca sa fii conectat, deoarece spatiul real poate fi digitalizat, insa este drum lung pana acolo.
Avem nevoie de Metaverse
Odata cu pandemia, omenirea a aratat ca are mereu nevoie de diferite oportunitati de interactiune si divertisment. In cazul in care ne este trimis ceea ce ni s-a promis, munca de acasa va fi cu adevarat usoara si foarte apropiata de lumea reala, poate chiar mai buna. Ne va permite o interactiune mai usoara, atat cu colegii cat si cu clientii, pentru un randament mai bun si cresterea creativitatii.