Nu este un secret pentru nimeni că apelurile video au început să devină din ce în ce mai căutate. Odată cu apariţia şi dezvoltarea rețelelor sociale, majoritatea oamenilor preferă să comunice cu ceilalți prin chat-uri video, mai degrabă decât prin SMS sau conversații telefonice. Cu toate acestea, în curând poate exista o nouă modalitate şi alte tipuri de apeluri video.
In acest articol este vorba despre modul în care tehnologia hologramă poate înlocui platformele tradiționale de apeluri video.
Cum funcţionează
Tehnologia hologramă este o nouă creație care permite utilizatorilor să comunice prin holograme în loc de apeluri video sau telefonice. Hologramele sunt proiectate pe ecrane și obiecte folosind lasere, făcând proiecția să pară tridimensională. Scopul dezvoltatorilor acestei tehnologii este de a face comunicarea mai ușoară, mai convenabilă și de a oferi oamenilor posibilitatea de a-și exprima personalitatea prin aceste personaje virtuale.
Realitatea augmentată vs. proiecții holografice
Această tehnologie pare similară cu realitatea augmentată, dar există câteva diferențe esențiale între aceste două concepte:
AR: Aceasta este o vedere live, directă sau indirectă, a unui mediu fizic, din lumea reală, ale cărui elemente sunt sporite de input senzorial generat de computer, cum ar fi sunetul și grafica. Acest amestec de obiecte reale și virtuale poate fi vizualizat printr-un smartphone sau cu ochelari specifici.
Holograme: Spre deosebire de realitatea augmentată, tehnologia hologramelor nu necesită hardware special pentru a vizualiza aceste proiecții. Acestea sunt vizibile pentru toți utilizatorii, ceea ce face această tehnologie mai convenabilă decât AR.
Cum poate înlocui Hologram Tech în viitor platformele tradiționale de apeluri video precum Skype
Tehnologia hologramelor poate părea un pas dincolo de platformele tradiționale de apeluri video pe care le folosim astăzi. Cu toate acestea, unii dezvoltatori cred că această tehnologie va deveni din ce în ce mai populară și, în câțiva ani, este posibil ca oamenii să nu aibă nevoie nici măcar de ecrane reale pentru a efectua apeluri holografice. În loc să folosească Skype sau alt software similar, utilizatorii ar putea să-și proiecteze hologramele pe orice spațiu disponibil fără a-și face griji cu privire la echipamentele costisitoare.
Cum ne poate schimba acest lucru viața de zi cu zi?
Tehnologia este dezvoltată având în vedere multe obiective: a face comunicarea mai ușoară sau mai confortabilă. Tehnologia hologramei are toate aceste avantaje și, prin urmare, credem că va ajuta la modelarea modului în care comunicăm în viitor. De exemplu, Facebook cu Metaverse: cea mai mare rețea socială din lume explorează posibilitățile din domeniul realității virtuale (VR) și cu un motiv întemeiat. Tehnologia a progresat rapid în ultimii ani, cu toate acestea, cele mai evidente utilizări se află în jocuri și divertisment. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, vrea ca site-ul său web să fie mai mult decât un simplu loc în care oamenii să vizioneze videoclipuri; el crede că VR ar putea deveni și o extensie a funcțiilor existente ale Facebook. Prin VR, utilizatorii pot partaja imagini și actualizări de stare în spații simulate care există în limitele digitale ale ecranelor computerului lor.
Viitorul
În acest moment, această nouă tehnologie pare mai degrabă futuristă, dar probabil că o vom vedea destul de curând folosită în viața de zi cu zi. Întrebarea este, cum anume ar schimba tehnologia hologramei modul în care comunicăm cu alți oameni? Și aceasta ar putea fi următoarea noastră platformă socială?
În prezent, există două modalități principale de comunicare prin holograme – fie folosind televizoare inteligente (Samsung și-a prezentat deja versiunea numită „Samsung Holo-Light”), fie prin intermediul unui software de calculator. Potrivit dezvoltatorilor, integrarea tehnologiei holograme în computere va face posibil ca utilizatorii să comunice prin aceste proiecții pe dispozitivul lor.
După cum puteți vedea, tehnologia hologramelor are tot potențialul de a deveni următorul lucru important când vine vorba de platforme de comunicare. Cu toate acestea, utilizatorii ar trebui să țină cont de faptul că acest tip de comunicare necesită ambele părți ale conversației pentru a accesa aceste proiecții, ceea ce este posibil să nu fie întotdeauna posibil.